Υποστηρίξτε την προσπάθεια

For English, press here

Η θεωρία της Νόησης αναπτύσσεται 

  • από ένα μόνο άτομο (Βασίλης Τουλιάς)
  • στον πολύ περιορισμένο ελεύθερό του χρόνο
  • προσπαθώντας παράλληλα να ανταπεξέλθει μεσούσης της οικονομικής κρίσης
  • χωρίς διασυνδέσεις με τον ακαδημαϊκό τομέα, για ανταλλαγή ιδεών και κριτική επαλήθευση της θεωρίας
  • χωρίς δυνατότητες για εργαστηριακά πειράματα, για αναζήτηση πραγματικών αποδείξεων
  • χωρίς οικονομική υποστήριξη από ιδρύματα/υποτροφίες/ευεργέτες
  • χωρίς διασυνδέσεις με οργανωτές συνεδρίων, για να κανονιστούν παρουσιάσεις της θεωρίας μπροστά σε κοινό

Εάν μπορείτε να παρέχετε βοήθεια σε οποιονδήποτε από αυτούς τους περιοριστικούς παράγοντες, θα συνδράματε σημαντικά στην εξέλιξη της θεωρίας.

Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια

  • Εάν δουλεύετε στον ακαδημαϊκό τομέα, σε σχετικό αντικείμενο και μπορείτε να ανταλλάξετε ιδέες ή να κάνετε κριτική στη θεωρία
  • Εάν μπορείτε να παρέχετε πόρους ή μέσα για την περαιτέρω ανάπτυξη της θεωρίας
  • Εάν μπορείτε να οργανώσετε παρουσιάσεις της θεωρίας σε κοινό

Η θεωρία της Νόησης μπορεί να αλλάξει το μέλλον, ορίζοντας ένα νέο τρόπο στο πως αντιμετωπίζουμε το νου μας και χτίζοντας ένα διαφορετικό μονοπάτι εξέλιξης για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά πράγματα στη ζωή, δε μπορεί να επιτευχθούν μόνο από ένα άτομο. Με τη δική σας βοήθεια, η θεωρία της Νόησης μπορεί να μας ωθήσει σε μια νέα εποχή επιστημονικών ανακαλύψεων όπου ο ανθρώπινος νους δε θα αποτελεί πια ένα άλυτο μυστήριο.

Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ “πρακτικών” και “θεωρητικών” επιστημών θα πάψει να υφίσταται. Από την ψυχολογία, στο marketing και τη συμπεριφορική χρηματοοικονομική (behavioral finance), όλες οι επιστήμες που στοχεύουν στο ανθρώπινο μυαλό μπορούν να επωφεληθούν από τα μοντέλα που προτάσσει η θεωρία της Νόησης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει μια στροφή στη δημιουργία πραγματικά νοημόνων συστημάτων, σχεδιασμένα όπως και στην ίδια τη φύση, χωρίς ενσωματωμένους κανόνες και με τη δυνατότητα να προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση και να μαθαίνουν από αυτή.

Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα της θεωρίας είναι το υπόδειγμα ορθής ανθρώπινης συμπεριφοράς που μπορεί να προάγει. Η γνώση των πραγματικών μηχανισμών πάνω στους οποίους βασίζονται τα κίνητρα και τα συναισθήματα μας μπορεί να ελαττώσει τον παραλογισμό στις πράξεις μας και να βοηθήσει τη λογική να επικρατήσει σε κάθε απόφαση, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για την κοινωνία γενικότερα. 

Εάν πιστεύετε κι εσείς σε αυτούς τους στόχους, εάν αντιλαμβάνεστε τη δυναμική αυτής της θεωρίας και νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε ευχαρίστως να επικοινωνήσετε στο email noesistheory@toulias.com για να ανταλλάξουμε στοιχεία επικοινωνίας και να συζητήσουμε την προοπτική συνεργασίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: